Grillezett szűzérmék sült paprikával

írta: Peitli Csilla

A mexikói csípős paprika meghatározza az étel karakterét, ami jól kiegészíthető rizzsel és friss salátával. A szűzérmének nem kell sok sütés, ezért egy gyors vacsorának tökéletes.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db sertés szűz
  • 3 db poblano paprika
  • 200 g sajt
  • 4 kk chili por
  • 2 kk hagyma por
  • fél kk fokhagyma por
  • 1,5 kk kömény
  • fél kk só
  • 1 késhegynyi cayenne bors

Elkészítés:

  1. A paprikákat vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat. (Ha nem tudunk beszerezni poblano paprikát, bármilyen közepesen csípős paprika megteszi.)
  2. A paprikákat töltsük meg a reszelt sajttal és tegyük félre.
  3. A többi fűszert keverjük össze és dörzsöljük bele a húsba.
  4. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, majd tegyük fel a fűszerezett húst sülni, legalább 15 percre. Időnként forgassuk meg.
  5. A paprikákat is tegyük fel egy kicsit távolabb a tűztől és süssük 8-10 percig, hogy kellően megsüljenek és a sajt is megolvadjon.
  6. Rizzsel, friss salátával kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.