Grillezett szűzérmék sült paprikával
írta: Peitli Csilla
A mexikói csípős paprika meghatározza az étel karakterét, ami jól kiegészíthető rizzsel és friss salátával. A szűzérmének nem kell sok sütés, ezért egy gyors vacsorának tökéletes.
Hozzávalók:
- 2 db sertés szűz
- 3 db poblano paprika
- 200 g sajt
- 4 kk chili por
- 2 kk hagyma por
- fél kk fokhagyma por
- 1,5 kk kömény
- fél kk só
- 1 késhegynyi cayenne bors
Elkészítés:
- A paprikákat vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat. (Ha nem tudunk beszerezni poblano paprikát, bármilyen közepesen csípős paprika megteszi.)
- A paprikákat töltsük meg a reszelt sajttal és tegyük félre.
- A többi fűszert keverjük össze és dörzsöljük bele a húsba.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, majd tegyük fel a fűszerezett húst sülni, legalább 15 percre. Időnként forgassuk meg.
- A paprikákat is tegyük fel egy kicsit távolabb a tűztől és süssük 8-10 percig, hogy kellően megsüljenek és a sajt is megolvadjon.
- Rizzsel, friss salátával kínáljuk.