Grillezett steak fekete borsos vajjal
írta: Peitli Csilla
A vékony steak nagy előnye, hogy pillanatok alatt megsül. A szósszá olvadó fekete borsos vajtól pedig igazán izgalmas ízekkel gazdagodik a fogás. Gyors vacsorának kiváló!
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 1 kk fekete bors
- fél kk só
- 600 g dagadó vagy hasaalja
- 1 ek olaj
- 1 csomag retek
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Olajozzuk meg a rácsokat.
- Keverjük össze vajat, a frissen őrölt borssal, majd adjuk hozzá a sót.
- A steakeket is sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint pluszba, majd tegyük fel őket a grillre.
- Ott időnként megfordítva süssük 7-10 percig, és pihentessük 5 percig.
- Ekkor tegyük fel rá a borsos vajat és hagyjuk megolvadni.
- A friss retket egy picit olajozzuk be, sózzuk, borsozzuk, és süddük a grillen 2 percig.
- A steaket citromszeletekkel és a retekkel tálaljuk.