Grillezett spárga mozzarellával
írta: Peitli Csilla
Friss ízekkel, zöld színével igazi tavaszi köret, spárga és mozzarella sajt főszereplésével.
Hozzávalók:
- 900 g spárga
- 2 ek citromlé
- 1 db shalottahagyma
- 250 g mozzarella sajt
- 60 ml olívaolaj
- fél kk só
- negyed kk bors
- 1 kk petrezselyem
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Tegyünk fel vizet forrni és 1 perc alatt blansírozzuk a megtisztított spárgákat a forró vízben.
- Vegyük ki a spárgákat és locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal.
- A spárgákat ezután tegyük fel a grillre és időnként forgatva pirítsuk meg őket 4 perc alatt.
- Közben szeleteljük fel a mozzarellát.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlét, az apróra vágott hagymát és a petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk az egészet.
- Ezután öntsük hozzá a maradék olívaolajat és kész is a mártás.
- A grillen megpirult spárgákat osszuk szét a tányérokon, mindegyik tetejére tegyünk egy mozzarella szeletet, majd locsoljuk meg az imént elkészített mártással.