Hozzávalók:
- 900 g spárga
- 5 g só
- 3 g bors
- 15 ml olívaolaj
- 30 ml balzsamecet
- 12 szelet prosciutto sonka
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra (körülbelül 10 perc).
- A spárgákat öblítsd le hideg vízzel, és távolítsd el a fás végeket.
- Olívaolajjal kend le a spárgákat, és süsd őket 8 percig. Egyszer fordítsd meg őket.
- A grillről levéve fűszerezd a spárgákat.
- Közben a prosciutto sonkákat hosszában vágd ketté, és mindegyik spárga köré tekerj egy szeletet.
- Tálalás után locsold meg a kész köretet egy kis balzsamecettel.
Extra tippek:
- A fás részek eltávolításához a spárgát (a vége felé) kezd el meghajlítani, a feszítéstől a szál eltörik, mégpedig pont ott, ahol a fás rész véget ér. Ezután már használhatod a spárgát.
- A sonka helyett használhatsz bacont is, de ebben az esetben pirítsd meg azt is a spárgával együtt. Még sütés előtt tekerd be a spárgákat és hagyd el a sót is. A bacon önmagában is elég sós.