Grillezett spagetti tök
írta: Peitli Csilla
Ez a különleges tök fajta, ahogy a neve is mutatja, a spagettire hasonlít. Amikor megsült, a belseje vastag, tésztára emlékeztető szálakra esik, így nemcsak salátákba tehető, de a tészta helyettesítésére is használható.
Hozzávalók:
- 1 db spagetti tök
- 1 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A tököt vágjuk ketté és távolítsuk el a magházat.
- Az olajjal kenjük le a húsát, majd sózzuk, borsozzuk.
- Tegyünk két gerezd fokhagymát a félbevágott darabokba és hagyjuk pihenni, amíg felfűt a grill.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Tegyük fel a grillre a tököt a vágott féllel fölfelé, majd süssük 20 percig.
- Ezután fordítsuk meg (előtte vegyük ki a fokhagymát) és süssük újabb 5 percig.
- Ezután villával már könnyen kivehetjük a tök húsát és felhasználhatjuk köretként vagy tésztaételhez alapanyagként.