Grillezett sertéskaraj 7 hozzávalóból
írta: Peitli Csilla
Pár alapanyagból és gyorsan is lehet finomat készíteni vacsorára.
Hozzávalók:
- 4 szelet csontos sertés karaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 1 ek friss rozmaring
- 1 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A csontos karajokat sózzuk, borsozzuk.
- Egy kisebb edénybe keverjük össze az enyhén melegített vajat az apróra vágott rozmaringgal és fokhagymával.
- A grill lapon melegítsük fel az olívaolajat, majd ezen pirítsuk le a karajokat 4 perc alatt oldalanként.
- Közben kenjük le őket a fokhagymás, rozmaringos vajjal bőségesen.
- Fedjük le a húst egy tetővel és süssük készre 12 perc alatt.
- A maradék ízesített vajjal kínáljuk.