Grillezett sertéskaraj 7 hozzávalóból

írta: Peitli Csilla

Pár alapanyagból és gyorsan is lehet finomat készíteni vacsorára.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szelet csontos sertés karaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g vaj
  • 1 ek friss rozmaring
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A csontos karajokat sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy kisebb edénybe keverjük össze az enyhén melegített vajat az apróra vágott rozmaringgal és fokhagymával.
  4. A grill lapon melegítsük fel az olívaolajat, majd ezen pirítsuk le a karajokat 4 perc alatt oldalanként.
  5. Közben kenjük le őket a fokhagymás, rozmaringos vajjal bőségesen.
  6. Fedjük le a húst egy tetővel és süssük készre 12 perc alatt.
  7. A maradék ízesített vajjal kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.