Grillezett sertés lapocka ragacsosan
írta: Peitli Csilla
Ízekben gazdag, ragacsos mennyország sertésből, ami fél óra alatt el is készül.
Hozzávalók:
- 1,5 kg Sertés lapocka steak
- 4 db shallot hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 86 ml halszósz
- 86 ml citromlé (lime lé)
- 3 ek barna cukor
- 2 db thai chili
Elkészítés:
- Két shalott hagymát, a fokhagymákat és 80 ml-t halszószból és a citromléből tegyünk bele egy aprítóba.
- Adjunk hozzá 2 evőkanál barna cukrot és keverjük addig, amíg egynemű szószt kapunk belőle.
- A húst terítsük ki egy magasabb falú sütőedénybe, majd öntsük rá a korábban elkészített pácot úgy, hogy egyenletesen befedje.
- Ezután pihentessük szobahőmérsékleten egy órát, vagy hűtőben sütésig, akár egy egész éjszakán át. Időnként azért forgassuk meg, hogy egyenletesen pácolódjon.
- Amikor eljön a sütés ideje, melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Süssük 8-10 percig a laposkákat úgy, hogy 2 percenként forgatunk rajtuk egyet.
- Közben egy kisebb edényben keverjük össze a maradék hagymát apróra vágja, a felkarikázott chilit, a halszósz és a citromlé maradékát és a cukrot.
- Egy evőkanál vízzel főzzük fel, hogy az ízek összeérjenek, majd locsoljuk meg ezzel a pihentetett és felvágott húst tálaláskor.