Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér
- 2 szelet sajt
- 2 db tojás
- 10 g vaj
- 2 szelet sonka
Elkészítés:
- Két szelet kenyér közepén vágj egy körülbelül 4 cm-es lyukat.
- A közepes erősségűre felmelegített grillen egy serpenyőben vagy grill lapon olvaszd fel a vajat, majd rakd fel a két kilyukasztott kenyeret a lapra.
- Ekkor egy-egy tojás üss bele a kenyerek közepén lévő lyukba és süsd addig, amíg a fehérje elkezd keményedni.
- Amikor ez megvan, fordítsd egyet két szeleten, tedd rájuk a sajtot és a felvágottat.
- Ezzel párhuzamosan a szendvicsek tetejeként szolgáló másik két szeletet is kezd el pirítani.
- Amikor a sajt megolvadt és a kenyerek is megpirultak, csak pakold egymásra a szeleteket és máris tálalhatod a tojásos-sajtos-sonkás melegszendvicset a vendégeknek.
Extra tippek:
- Sonka helyett használhatsz bacont is, hogy még ízesebb legyen az elkészült szendvics. Ebben az esetben szendvicsenként 3 csík baconnel számolj. A kenyérrel együtt tedd már fel őket pirulni a grillre, hogy a szendvics összeállításánál pirított baconnel dolgozhass.