Grillezett sajtos szendvics egy kis extrával
írta: Peitli Csilla
A sajtos szendvics az egyik leggyorsabban elkészíthető mentő étel, ha valami melegre vágyunk, de nincs kedvünk főzőcskézni. Ez a változat egy kis extra játékosságot visz a régi kedvencbe.
Hozzávalók:
- 80 g sajt
- 2 szelet kenyér
- 4 szelet alma
- 1,5 ek vaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepes hőfokra (egy serpenyőben is elkészíthető, ha a grill éppen nem jöhet szóba).
- Vékonyan vajazzuk meg a kenyerek mindkét oldalát, majd tegyük az egyik szeletet a grill lapra. Helyezzük rájuk az almaszeleteket és szórjuk meg a reszelt sajttal.
- Ezután jöhet rá a lezáró szelet kenyér.
- 1-2 perc alatt pirítsuk meg az alsó szeletet, majd fordítsuk meg óvatosan egy nagyobb lapáttal a szendvicset, hogy a felső szelet is szép ropogósra sülhessen.
- Amikor a kenyér megpirult és a sajt is elolvadt, vegyük le a grillről, vágjuk háromszög formára, és tálalhatjuk is.