Hozzávalók:
- 1 szelet vastag sajt
- 1 késhegynyi Dijoni mustár
- 2 szelet kenyér
- 1 db tojás
- 1 evőkanál tej
- 5 gramm vaj
Elkészítés:
- A sütőt kapcsold alacsony hőfokra, majd a grillrácsot cseréld le egy serpenyőre. Vagy tedd a serpenyőt a rácsra.
- Az egyik szelet kenyeret kend meg vékonyan a mustárral és tedd rá az általad kiválasztott sajtot. Végül jöhet a másik szelet kenyér a tetejére.
- A szendvicset tedd kicsit félre és üsd fel a tojást egy kis edénybe. Add hozzá a tejet és kicsit habosítsd fel a keveréket.
- A szendvics mindkét oldalát mártsd bele a tojásos keverékbe, majd tedd át rögtön a kivajazott serpenyőbe sülni.
- Egy-két perc alatt megbarnul az alsó oldal, ekkor fordítsd meg és süsd készre a szendvicset.
- Amikor mindkét oldala aranybarnává válik és a sajt is megolvad, tálalhatod is a gyors finomságot
Extra tippek:
- Ha gazdagítani szeretnéd a szendvicset tehetsz bele pár szelet sonkát is pluszba.
- Játszhatsz a sajtok összetételével is. Bátran használj egyszerre többfélét, de arra figyelj, hogy jól olvadjon a sajt. Haloumi vagy a feta erre nem alkalmas.