Grillezett rozmaringos báránycomb
írta: Bácsalmási Katalin
Lassan itt a húsvét. Gondolkodott már azon, hogy mi kerül majd a húsvéti ünnepi asztalra? Süssön báránycombot gázgrillen! Hoztunk egy igazán egyszerű, de nagyszerű receptet.
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg báránycomb
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál friss rozmaring
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Elkészítés:
- Pác készítése:
- A fokhagymát apróra vágjuk, a rozmaringot finomra aprítjuk.
- Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a fokhagymát, a rozmaringot, sót és borsot.
- Báránycomb előkészítése:
- A báránycombot alaposan megmossuk, szárazra töröljük.
- A húst alaposan bedörzsöljük a páccal, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
- Letakarjuk, és legalább 2 órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
- Grillezés:
- A Broil King gázgrillt előmelegítjük közepes hőfokra.
- A báránycombot a grillrácsra helyezzük, és oldalanként 15-20 percig sütjük, amíg a hús aranybarna nem lesz, és a belseje el nem éri a kívánt hőmérsékletet (közepesen átsütve kb. 60-65°C).
- A sütési idő a comb méretétől és a grill hőmérsékletétől függően változhat.
- A sütés közben a húst időnként meglocsoljuk a páccal.
- Pihentetés:
- A megsült báránycombot levesszük a grillről, és alufóliába csomagolva 10-15 percig pihentetjük, mielőtt felszeleteljük.
- Tálalás:
- A báránycombot szeletekre vágva tálaljuk, köretként kínálhatunk hozzá grillezett zöldségeket, burgonyát vagy friss salátát.
Tippek:
- A báránycombhoz jól illik a fokhagymás-rozmaringos burgonya vagy a grillezett zöldségek.
- A páchoz adhatunk egy kevés citromlevet, fehérbort vagy mustárt is.
- A hús maghőmérsékletének ellenőrzéséhez használjunk maghőmérőt.
Jó étvágyat!