Grillezett ratatouille sajttal

írta: Peitli Csilla

Ha szeretnéd egy ételben látni a színes, ízletes őszi zöldségeket, akkor a ratatouille jó választás. Ugyan sokáig készül, de bátran magára hagyható és hatalmas adag is készíthető egyszerre.


Elkészítési idő: 180 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Offset szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 2 db sárga cukkini
  • 2 db lila hagyma
  • 2 db édesburgonya
  • 4 db paradicsom
  • 6 db gomba
  • 2 csomag halloumi sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek fofkhagyma por
  • 1 ek provance-i fűszerkeverék
  • 200 ml paradicsommártás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A zöldségeket vágjuk fel fél cm-es csíkokra.
  2. Egy 24 cm-es serpenyőt vagy sütőtálat készítsünk elő, majd öntsük bele a paradicsomszószt. (Fűszerezett változatot is használhatunk.)
  3. A zöldségeket a sajttal felváltva helyezzük bele az edénybe, amíg meg nem telik.
  4. Locsoljuk meg a tetejét olajjal a zöldségragunak és sózzuk, borsozzuk is őket ízlés szerint.
  5. Végül szórjuk meg a fokhagyma porral és a fűszerkeverékkel az egészet.
  6. A grillt melegítsük elő alacsony (105 °C) hőfokra és tegyük be a zöldségeket sülni 2 órára.
  7. Hagyjuk, hogy lassan készüljön először, majd amikor lejárt az idő, emeljük feljebb a hőfokot 190 °C-ra egy újabb 30-40 percre, hogy szépen megsüljön a teteje.
  8. Húsok mellé vagy pirított kenyérrel önmagában is tökéletes őszi fogás.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.