Grillezett ráksaláta

írta: Peitli Csilla

Gyors, friss és egészséges ebédötlet, ami a grillen 20 perc alatt elkészül.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 5 db óriás garnéla
  • 3 ek olasz vinaigrette öntet
  • 1 marék arugula saláta
  • 60 g vörös cikória
  • fél db répa
  • 5 db koktél paradicsom
  • fél db avokádó

Elkészítés:

  1. A megtisztított garnélákat kenjük le 1 evőkanál vinaigrette mártással és tegyük hűtőbe, amíg sütésre nem kerül a sor.
  2. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  3. Készítsünk elő egy nyársat, amire húzzuk fel a rákokat.
  4. Oldalanként 2-2 perc alatt süssük készre a garnéla nyársat.
  5. A zöldségeket aprítsuk fel falatnyi darabokra, locsoljuk le a maradék öntettel és tegyük a tetejére a grillezett rákokat.
  6. Érdemes nagyobb adagot készíteni egyszerre, mert hipp-hopp elfogy majd.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.