Grillezett póréhagyma saláta

írta: Peitli Csilla

Húsok és halak mellé is kifejezetten frissítően hat ez a saláta, amely a grillezett póréhagyma jellegzetes ízét kombinálja az olívabogyóéval.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szál póréhagyma
  • 220 g olívabogyó
  • 4 ek friss kapor
  • 3 ek fehérbor ecet
  • 1 csipet só
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A póréhagymát olaj nélkül, egészben tegyük fel a közepes hőfokra melegített grillre.
  2. Pár perc után már kezdhetjük is forgatni, hogy minden oldalon jól megpiruljon. 10 perc alatt süssük készre, majd tegyük félre hűlni.
  3. Amíg hűl a hagyma, az olívabogyókat egy kés lapjával nyomjuk szét, távolítsuk el a magot (ha van). Vágjuk 2-3 részbe, de maradjon a hús nagyobb darabokba.
  4. A pórhagymát vágjuk vastagabb karikákra és tegyük egy mélyebb tálba az olívabogyókkal együtt.
  5. Adjuk hozzá az olívaolajat, az ecetet, az apróra vágott kaprot és egy csipet sót.
  6. Rázzuk össze, hogy a fűszerezés jól bevonja a zöldségeket, és kínálhatjuk is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.