Grillezett póréhagyma pirított paprikával
írta: Peitli Csilla
Ha szereted a póréhagymát és nem félsz a merészebb, pikáns ízektől, akkor próbáld ki ezt a köretet.
Hozzávalók:
- 6-7 db póréhagyma
- 1 db chili paprika
- 4 ek mogyoró
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db karilforniai paprika
- 70 ml olaj
- fél ek almaecet
- 1 ek friss petrezselyem
- 1 db mini bagett
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A kaliforniai paprikát vágjuk hosszában négy darabba és kenjük le őket olajjal.
- A bagett felét karikázzuk fel és kenjük szintén olajjal.
- A bagett és a paprika is mehet fel a grillre pirulni.
- A mogyorókat pirítsuk meg egy szárat serpenyőben, majd tegyük egy aprítóba a kimagozott és kisebb darabokra vágott chilivel és a megpirult, kockára vágott bagettel együtt.
- Pürésítsük össze, majd jöhet bele a pirított paprika, a paradicsom és az ecet. Ezt is dolgozzuk össze.
- Amikor már összeállt a püré, csorgassuk bele az olajat (egy evőkanálnyit tegyünk félre a hagymák lekenéséhez) és ízesítsük sóval, borssal.
- A legvégén adjuk hozzá a felaprított petrezselymet.
- A hagymákat vágjuk el hosszában és készítsünk 15 cm-es hasábokat belőlük. Kenjük le olajjal és sózzuk, borsozzuk.
- Mehetnek fel a grillre a hagymát és oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Kínáljuk a korábban elkészített pürével!