Grillezett spárga mozzarellával
írta: Peitli Csilla
Friss, tavaszias köret sajt és spárga felhasználásával.
Hozzávalók:
- 900 g spárga
- 250 g mozzarella
- 66 ml olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 1 db hagyma
- 1 ek petrezselyem
- 2 g bors
- 4 g só
Elkészítés:
- Egy magas falú edényben keverjük össze a citromlét, az apróra vágott hagymát, a petrezselymet és a sót, borsot.
- Öntsünk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és keverjük el a mártást.
- Tegyünk föl vizet főni az oldalégőre, és 1 percre merítsük alá a spárgákat a lobogó vízbe.
- A leforrázott spárgát tegyük ki egy tálra, majd kenjük le a maradék olívaolajjal.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- A forró lapra tegyük fel a spárgákat kisebb adagokba és időnként megforgatva süssük addig, amíg enyhén megbarnul. Ez körülbelül 4-5 percet vesz igénybe.
- A spárgákat rendezzük tányérokra, szeleteljük rá a sajtot és locsoljuk meg a mártással.