Grillezett polip Halloweenre
írta: Peitli Csilla
Ma már itthon is beszerezhető alapanyag a polip, ami megjelenése nyomán tökéletesen illeszkedik a halloweeni menüsorba. Aki szereti a tenger gyümölcseit, az persze máskor is készítheti ezt a különlegességet.
Hozzávalók:
- 1,5 kg polip
- 2 kk só
- 1 kk fekete bors
- 2 ek olívaolaj
- fél db citrom
- fáé ek petrezselyem
Elkészítés:
- Tegyünk fel egy nagy edénybe vizet forrni az oldalégőn.
- A vizet ízesítsük a sóval, borssal, majd várjuk meg míg elkezd gyöngyözni.
- Közben a polipokat mossuk meg és egy húsklopfolóval ütögessük át, hogy kicsit megpuhuljon a hús.
- Amikor felforrt a víz, merítsük a csápokat a vízbe párszor, amíg fel nem kunkorodnak.
- Ha ez megvan, akkor mehetnek az egész polipok a vízbe főni. Éppen csak gyöngyöző vízben főzzük őket addig, amíg meg a villát bele tudjuk szúrni a húsukba. (45-60 perc.)
- Ezután hagyjuk kihűlni a polipokat, miközben a grillt fűtsük fel közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel a polipokat a grillre és oldalanként 3-5 perc alatt pirítsuk meg.
- Tálaláskor locsoljuk meg az olívaolajjal, a kifacsart citrom lével és szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.
- Ha kell, még egy kis sót, borsot kaphat!