Grillezett pizza
írta: Peitli Csilla
A házi pizza elkészítésétől sokan tartanak, pedig egyszerű, meglepően gyors és a végtelenségig variálható. Készítsd el te is a saját ropogós szélű pizzádat!
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 355 ml víz
- 1 db szárított élesztő
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek oregánó
- 2 kk só
- 1 kk cukor
Elkészítés:
- A meglangyosított vízbe keverjük el a cukrot, és ebben a cukros vízben futtassuk fel az élesztőt.
- A lisztet keverjük össze a sóval, oregánóval és olajjal, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és gyúrjuk rugalmas tésztává.
- Amíg a tészta kel, melegítsük elő a grillt magas közepes/magas hőfokra.
- Ha van pizza sütő kövünk, akkor azt forrósítsuk fel a még autentikusabb kemencés hatás érdekében.
- A tésztát ezután nyújtsuk 3-4 mm vastagra, kenjük le paradicsompürével és szórjunk rá sok-sok sajtot.
- Ezután jöhet a kiválasztott 2-3 feltét. Ennél több félét ne tegyünk fel, mert a tészta nem sül át megfelelően, ha túlzsúfoljuk.
- Még egy kevés sajtot szórhatunk rá, ha szeretnénk és mehet a zárt tető alá a grillre.
- 15-20 perc alatt ropogós szélűre süssük.
- A könnyebb mozgatás érdekében szerezzünk be egy pizza lapátot.