Grillezett pisztráng citromos öntettel
írta: Peitli Csilla
Gyorsan elkészíthető, egészséges vacsora, ami tényleg fél óra alatt megvan.
Hozzávalók:
- 2 db pisztráng
- 124 ml olívaolaj
- 2 kk só
- 1 kk bors
- 3 db citrom
- 2 marék friss zöldfűszerek
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk chili pehely
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A halakat mossuk meg, törüljük szárazra és kenjük le olívaolajjal.
- Sózzuk és borsozzuk őket kívül-belül.
- A friss zöldfűszereket (oregánó, bazsalikom, rozmaring, zsálya - szinte minden megy hozzá) és egy-egy karikára vágott citromot osszuk el a halak hasüregében.
- A halak bőrét irdaljuk be, hogy sütésnél ne kunkorodjon fel.
- Tegyük fel a halakat a grillre és zárt tető alatt süssük őket 5 percig, oldalanként. Amikor a halak húsa egy villával könnyen leválik és megjelennek a grilljelek is, kész is vagyunk.
- Amíg sül a hal, készítsük el a citromos öntetet. Ehhez a fokhagymát, a maradék citrom reszelt héját és levét, a chili pelyhet, a petrezselymet és az olajat tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze az egészet.
- A frissen sült halakat tálalás előtt locsoljuk le a citromos öntettel. Grillezett zöldségekkel vagy friss salátával kínáljuk.