Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 12 db paradicsom
- 30 g vaj
- 55 g parmezán
- 10 g só
- 5 g bors
- fél csokor petrezselyem
- fél csokor friss bazsalikom
- 10 ml olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsd fel alacsony hőfokra a grillt és egy fóliára (vagy serpenyőre) tedd fel sülni az olajjal meglocsolt fokhagyma gerezdeket. Süsd addig a fokhagymát, amíg megpuhulnak a gerezdek. (Kb. 20 perc.)
- Ezalatt egy nagyobb edénybe vágd bele a paradicsomot (mindegyiket félbe), majd add hozzá a sót, a borsot és az olívaolajat.
- Csavard feljebb a hőfokot közepes szintre, és grillezd meg a paradicsomot. Ehhez a héjas oldalával lefelé tedd fel a paradicsomot a rácsra és 2-3 percig süsd, amíg a héj elkezd barnulni.
- A grillről levéve húzd le a paradicsom bőrét és kapard ki a magokat is, majd aprítsd fel a megmaradt paradicsomhúst.
- A megpucolt fokhagymát nyomd bele egy kisebb edénybe és add hozzá a paradicsomot, a petrezselymet, a bazsalikomot, a vajat és a maradék olívaolajat. Sózd, borsozd ízlésed szerint a készülő szószt, és főzd össze a keveréket.
- A paradicsomszószt tésztával és parmezán sajttal tálald.
Extra tippek:
- Tészták közül széles metéltet vagy spagettit válassz.
- Ha túl darabosnak találnád a szószt, a főzés után pürésítsd össze a paradicsomkeveréket.