Grillezett paradicsom saláta baconnel és kék sajttal
írta: Peitli Csilla
Egy salátának nem kell unalmasnak vagy íztelennek lennie. Jöhetnek bele a karakteresebb aromák is, mint a kék sajt vagy a bacon. Ilyen ez a paradicsomos saláta is, amit a húsevők is szeretni fognak.
Hozzávalók:
- 500 g paradicsom
- 4 vastag szelet bacon
- 1 db hagyma
- 3 ek borecet
- 2 kk mustár
- 2 ek olívaolaj
- 50 g kék sajt
- 2 ek snidling
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Tegyük fel a bacont a grill lapra és süssük ropogósra 8 perc alatt.
- A kisült zsírra tegyük fel a vékonyra vágott hagymát és süssük puhára 5 perc alatt. (Ha túl sok lenne a bacon zsírja, akkor vegyünk le belőle vagy tunkoljuk ki pirított kenyérrel és együk gyorsan meg.)
- Ekkor adjuk hozzá a hagymához a borecetet és a mustárt, majd süssük még egy percig.
- Ekkor szedjük ki egy tálkába és adjuk hozzá az olíva olajat.
- Közben a paradicsomot vágjuk szeletekre és tegyük fel őket sülni 3 percre. (Ezt a lépést akár ki is hagyhatjuk, friss paradicsommal is nagyon finom a saláta.)
- Ezután vegyük le a paradicsomot és tegyük tálba. Locsoljuk meg az olívás, hagymás öntettel, morzsoljuk rá a kék sajtot és az apróra vágott bacont.
- Végül szórjuk meg az aprított snidlinggel.