Grillezett padlizsán joghurttal

írta: Peitli Csilla

Kis előkészítés után már gyorsan megsül ez az egészséges, nyári köret.


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek só
  • 80 ml olívaolaj
  • 2 marék koriander zöldje
  • 3 dl görös joghurt

Elkészítés:

  1. 2,5 dl meleg vízben oldjuk fel a sót.
  2. Ezután adjunk még hozzá 1,5 liter vizet.
  3. A padlizsánnak vágjuk le a végét, majd vágjuk félbe (vagy vékony szeletekre).
  4. Tegyük a padlizsánt a páclébe és hagyjuk pihenni 30 percig. Időnként mozgassuk át a padlizsánt.
  5. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  6. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el az olívaolajjal.
  7. A padlizsánokat vegyük ki a vízből, amikor lejárt az idő, és itassuk fel a róluk a felesleges nedvességet.
  8. Helyezzük őket egy rétegbe egy sütőlapra, kenjük le őket az olajjal és sózzuk meg ízlés szerint.
  9. Süssük őket 5 percig, hogy majd fordítsuk meg a szeleteket és jöhet egy újabb olajozás és sózás.
  10. Újabb 5 perc sütés után (vagy amikor már szépen megbarnult mindkét oldal), vegyük le a grillről.
  11. Joghurttal meglocsolva és a koriander zöldjével megszórva tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.