Grillezett padlizsán chips
írta: Peitli Csilla
Egészséges és ízletes rágcsálni való köretnek vagy előételnek. Joghurtos mártogatóssal hűsítő csemege.
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- ízlés szerint só
- 100 g parmezán sajt
- 2 ek olívaolaj
- 2 kk fokhagyma por
- 2 kk olasz fűszerkeverék
Elkészítés:
- A padlizsánokat vágjuk fel olyan vékony karikákra, amennyire csak tudjuk.
- A szeleteket terítsük ki egy sorba, majd sózzuk meg és hagyjuk pihenni 10 perig.
- Itassuk le a felesleges nedvességet a padlizsánról, majd fordítsuk meg a szeleteket és sózzuk be újra.
- Ismét pihentessük 10 percig, hogy a só kihúzza a nedvességet és a kesernyésséget a padlizsánból. Törüljük le a felesleges nedvességet és jöhet a fűszerezés.
- A padlizsánokat tegyük egy tálba és locsoljuk meg olajjal, majd jöhet a fokhagyma por, az olasz fűszerkeverék és a parmezán sajt.
- Forgassuk össze az egészet és melegítsük elő a grillt 180 fokra.
- Használjunk grill lapot a sütéshez, amire egy sorban helyezzük fel a padlizsánokat és zárt tető alatt süssük őket 15 percig.
- Valamilyen kedvelt mártogatóssal kínáljuk! A paradicsomos és a joghurtos mártogatósok is jól passzolnak hozzá.