Grillezett osztriga és kaviár falatok

írta: Peitli Csilla

Enyhén citrusos osztriga falatok, kaviárral és sonkával. Kiváló előétel nyárra és télre egyaránt.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 db friss osztriga
  • 100 g pancetta sonka
  • 50 g hering kaviár
  • 1 db citrom
  • 3 szál friss petrezselyem
  • ízlés szerint tabasco

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 180 fokra.
  2. Amikor már meleg a grillt, tegyük az osztrigákat, és zárt tető alatt grillezzük 5-7 percig.
  3. Amikor az összes osztriga kinyílt, levehetjük őket és tegyük fel sülni a vékony szeletekre vágott pancetta (sertés) sonkát).
  4. Az osztrigákat tegyük egy kínáló tálcára, majd tegyünk a tetejükre a sonkából és a kaviárból.
  5. Szórjuk meg a kis falatkákat aprított petrezselyemmel, majd locsoljuk meg a citrom felével.
  6. Azonnal tálalhatjuk is a maradék citrommal, és kínáljunk mellé Tabasco szószt!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.