Hozzávalók:
- 6 db őszibarack
- 240 ml Habtejszín
- 30 g Cukor (fele barna, fele fehér)
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 1 evőkanál Olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
- A megmosott és megszárított barackokat vágd félbe és enyhén olajozd meg egy ecsettel a fél barackok felületét.
- A barackokat a húsos részükkel lefelé helyezd fel a grillre és süsd őket addig, amíg meg nem jelennek a grillcsíkok a gyümölcsön.
- Ekkor fordítsd meg a fél barackokat, szórd meg a tetejüket a barna cukorral és süsd őket újabb pár percig.
- Közben a habtejszínt a sima cukorral és a vaníliás cukorral verd keményre.
- A grillről levett barackokat hagyd egy picit hűlni mielőtt ráteszed a keményre vert tejszínhabot, mert a hőtől a hab folyóssá válik.
Extra tippek:
- Tejszínhab helyett (vagy mellett) akár vanília fagyival is tálalhatod a barackokat.
- A barna cukrot lecserélheted mézre is, a sima cukrot pedig por állagú édesítőre.
- A bourbon vaníliás cukor helyett használhatsz sima vaníliát és mellé valamilyen szeszt vagy bourbon aromát.