Grillezett okra pikánsan
írta: Peitli Csilla
A jól bevált grill receptek mellett időnként érdemes új dolgokkal is kísérletezni, hátha rátalálsz az új kedvencre. A grillezett okrából például kifejezetten egészséges és ízekben gazdag köret lesz húsok mellé!
Hozzávalók:
- 24 db okra
- 2 ek shirarcha szósz
- 3 ek só
- 2 db lime
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő alacsony hőfokra.
- A sót, a csípős szószt, a két lime reszelt héját és egy lime levét keverjük össze.
- Ezután egy sütőpapírral letakart lapra terítsük el vékonyan a pácot és tegyük be a grillbe.
- Süssük addig, amíg a nedvesség teljesen elpárolog belőle és megszilárdul a keverék. (Ez akár egy óránál is tovább tarthat.)
- Amikor megszilárdult a lime-os, csípős só, akkor egy aprítóban törjük össze, hogy só állagot kapjunk.
- A grillt melegítsük közepes/magas hőfokra.
- Az okrákat kenjük le olívaolajjal és húzzuk őket nyársra, majd ízesítsük őket a pikáns sóval. (Amit nem használunk fel, légmentes edényben tegyük el későbbre.)
- Az okrákat oldalanként 4 perc alatt pirítsuk meg alaposan, majd még melegen tálaljuk. A megmaradt lime levével locsoljuk meg tálalás előtt.