Grillezett mézes szilva
írta: Peitli Csilla
Ha az őszi gyümölcsök nem lekvárként vagy pálinkaként végzik, akkor érdemes a grillen kísérletezni velük. A szilvából például remek csemege válik, ami a kicsik és nagyon kedvenve lesz.
Hozzávalók:
- 6 db szilva
- 6 ek méz
- 150 ml joghurt
Elkészítés:
- A gillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A szilvákat vágjuk félbe, majd tegyük bele egy magas falú tálba.
- Öntsük rá 2 evőkanál mézet. Jól vonjuk be a szilvákat a mézzel.
- A rácsokat közben kenjük le egy kevés olajjal, majd tegyük fel rájuk a szilvákat a húsos oldaukkal lefelé.
- Három perc alatt enyhén grillezzük meg, majd fordítsuk meg őket és jöhet újabb 2-3 perc grillezés.
- A joghurtot keverjük el a maradék mézzel, és a grillről levett szilvákra halmozzunk egy kanálnyi joghurtot. Egy csipet fahéjjal megszórva azonnal tálalhatjuk.