Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 5 ek olaj
- 1 ek Édes Anna paprika krém
- 1 ek balzsamecet krém
- 2 gerezd fokhagyma
- fél db citrom leve
- 1 ek méz
- 1 mk só
Elkészítés:
- Egy szép nagy pontyot kifilézünk és bőrével lefelé beirdaljuk óvatosan, hogy a bőrét ne vágjuk át.
- A páchoz össze everünk 5 evőkanál olajat, 1 evőkanál édes annát, 1 evőkanál balzsamecet krémet, kevés zúzott fokhagymát, fél citrom kifacsart levét és egy nagy kanál mézet.
- A halszeletek sózzuk, majd a mázzal bekenjük és legalább egy óráig pácoljuk.
- Közben nagyobb burgonyákat alufóliába csomagolunk és mehet a grill parazsa közé.
- A halszeleteket először a bőrős felével lefelé sütjük pár percig, majd fordítjuk, és a másik felét is sütjük pár percet! Ildomos a grillre alutálcát tenni hozzá!
Extra tippek:
- Padlizsánkrémmel, és a fóliában sült burgonyával tálaljuk, amelyet keresztbe bevágunk és kicsit szétnyitjuk - a nyílásba szelet vajat teszünk.
- Grillezhetünk mellé sajtot is!
Süsd az alapanyagokat öntöttvas grillrácson.