Hozzávalók:
- 1 db Fagyasztott leveles tészta
- 150 g őszibarack lekvár
- 220 g érett nektarin
- 280 ml Habtejszín
- 15 g Cukor
- 1 csomag Vaníliás cukor
Elkészítés:
- A szobahőmérsékletre felengedett tésztát nyújtsd 5 mm vastag téglalappá, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire téve tedd félre, miután villával kicsit megszurkáltad a tészta felületét.
- A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
- A kellemesen meleg grill rácsát olajozd be enyhén és helyezd fel rá a félbevágott nektarinokat, a vágott résszel lefelé. 2-3 percig süsd ezt az oldalát, majd fordítsd meg és süsd újabb 2-3 percig. Tedd félre a barackokat, majd kihűlés után vágd fel őket vékony szeletekre.
- Amíg hűlnek a megsült barackok, a grillen kezd el sütni a tésztát. 10-12 perc alatt süsd aranybarnára, de ne túl sötétre a tésztát, majd hagyd kihűlni. A tésztát ezután hosszában vágd három egyenlő részre.
- Kezd el felverni a behűtött habtejszínt, amihez időközben add hozzá a vaníliás cukrot és a sima cukrot is. Amikor keménnyé válik a hab, jöhet a sütemény összeállítása.
- Arra a tálra, amin majd tálalni szeretnéd a süteményt, helyezz el lapot a tésztából. Ezt kend meg baracklekvárral, majd fedd be grillezett barackszeletekkel.
- Ezután jöhet rá a felvert tejszínhab egy harmada. Majd egy újabb réteg tészta, lekvár, ezúttal málna (a fele mennyiség) és tejszínhab réteg.
- A legtetejére kerül a harmadik tésztacsík. A megmaradt gyümölcsöt és tejszínhabot szépen rendezd el a tészta tetején és hűtőben pihentesd a süteményt legalább két órán keresztül.
Extra tippek:
- Könnyebb lesz felvágni a süteményt, ha a három tésztacsíkot a sütemény összeállítása előtt felvágod adagnyi szeletekre. Ebből a mennyiségből körülbelül nyolc szelet jön ki, tehát legalább a középső és a felső réteget vágd nyolc egyenlő szeletre, és csak utána rétegezd az egészet. Ezáltal a felszeletelésnél nem nyomod össze majd a krémet.
- A süteményt egyéb szezonális gyümölcsökből is elkészítheted, de a kissé savanykásabb gyümölcsöket a grillezés előtt szórd meg cukorral, vagy kend le mézzel.