Hozzávalók:
- 4 db makréla
- 2 ek thai vörös curry paszta
- 1 ek cukor
- 2 ek kókusztej
- 5 g só
- 3 g bors
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
- Egy tálcát enyhén olajozz be, erre kerül majd a hal a sütéshez.
- A megpucolt és belsőségüktől megszabadított halakat töröld szárazra, majd keverd össze a pácot.
- Ehhez egy nagyobb edénybe tedd bele a vörös curry pasztát, a cukrot, a kókusztejet és a sót, borsot.
- Keverd össze jól az elegyet, majd a sütőlapra felsorakoztatott halakon oszlasd szét a thai szószt.
- Ezután mehetnek a halak a grillre. Zárt tető alatt süsd 5 percig az egészet, majd nagyon óvatosan fordítsd meg a halakat.
- Ezt az oldalukat is süsd 6-10 percig, vagy amíg azt nem látod, hogy a makréla bőre elkezd ráncosodni és megrepedezni.
- Ekkor vedd le a halakat a grillről és azonnal tálald is.
Extra tippek:
- Az olajos, fűszeres halhoz tálalj könnyű zöldsalátát köretnek. A thai ízvilágú halhoz kiválóan illik az uborka, a paradicsom és a lime.
- A hal sütéséhez használhatsz cédrus lapot, de azt mindenképpen áztasd be még mielőtt feltennéd a fát a grillre, különben megéghet és elronthatja az étel ízét.
A halak grillezéséhez használj öntöttvas sütőlapot.