Grillezett lóbab
írta: Peitli Csilla
Kiváló fehérjeforrás a lóbab, amiből grillezéssel finom, roppanós és enyhén csípős köret készíthető.
Hozzávalók:
- 450 g hüvelyes lóbab
- 2 ek olaj
- 1 db újhagyma
- fél kk chili paprika
- 3 g só
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy nagyobb tálba tegyük bele a babot és öntsük ár az olajat. Oszlassuk el az olajat egyenletesen a zöldség felületén.
- A forró grillre tegyük fel a babot sülni. Gyakori forgatás mellett grillezzük 5 percig. Ekkorra már kicsit meg kell pirulnia és puhulnia.
- Vegyük le a babot a grillről, és tegyük vissza a korábbi edénybe.
- Adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát, a sót és a chili paprikát. Jól keverjük össze.
- Citrommal meglocsolva kínáljuk.