Grillezett lila káposzta
írta: Peitli Csilla
A párolt lila káposztán kívül is érdemes kísérletezni, hogy a liba mellé idén új ízek kerülhessenek. A grillezett változatot is könnyű elkészíteni, önmagában pedig vegán fogásként is kitűnő.
Hozzávalók:
- 1 fej lila káposzta
- 2 ek olaj
- fél kk só
- fél kk bors
- 2 ek mustár
- 2 ek alma ecet
- 1,5 ek méz
- 1 ek snidling
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A káposztát egy éles késsel vágjuk fel 1 cm-es szeletekre hosszában. A vastag szárat v alakban vágjuk ki, hogy könnyebb legyen majd grillezni.
- A káposzták mindkét oldalát kenjük le az olaj felével, majd sózzuk, borsozzuk, ugyancsak a mennyiség felével.
- A káposztákat grillezzük 6-8 percig, oldalanként, zárt tető alatt. Fontos, hogy puha legyen, de még megmaradjon a szeletek tartása.
- Amíg sül a káposzta, a többi hozzávalóból készítsünk egy dresszinget.
- Ezzel a mézes, snidlinges dresszinggel locsoljuk meg az elkészült szeleteket, és már tálalhatjuk is.