Grillezett lazac nyárs
írta: Peitli Csilla
Igazi minimalista recept, ami a hal természetes ízével és a citrom fanyarságával dolgozik. Ha egyszerű halas receptet keres, akkor ebben megtalálta.
Hozzávalók:
- 450 g lazac filé
- 3 db citrom
- 2 ek olívaolaj
- 5 g só
- 5 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A bambusz nyársakat áztassuk be vízbe. Ha fémet használunk erre nem lesz szükség.
- A lazacot bőrözzük le, és vágjuk falatnyi darabokra. A citromot mossuk meg, majd karikázzuk fel.
- A nyársra húzzuk fel felváltva a lazacot és a citromkarikákat.
- Olajjal kenjük a hozzávalókat, majd sózzuk, borsozzuk az egész nyársat.
- A grillre feltéve 6-8 perc alatt süssük készre a lazacot.
- Zöldsalátával tálaljuk.