Grillezett lazac lime-mal
írta: Peitli Csilla
A lime savassága életre kelti a lazac karakteres ízét, és egy igazán frissítő kombináció születik a grillen. A pác csirkével és rákkal is kitűnő, de a lazaccal tényleg kihagyhatatlan.
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac filé
- 4 ek vaj
- 120 ml lime lé
- 60 ml méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek koriander levél
Elkészítés:
- A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a közepes hőfokra melegített grillte tegyük is fel húsával lefelé.
- 8 perc után fordítsuk meg, és süssük további 6 percig, hogy teljesen átsüljön.
- Végül pihentessük 5 percig.
- Miközben a lazac sül, elkészíthetjük a pácot. Ehhez egy kisebb edényben forraljuk össze a vajat, a lime levét és az apróra vágott fokhagymát. A tűzről levéve adjuk hozzá a koriender leveleket is.
- Tálaláskor bőségesen öntözzük meg a lazacos a mártással. Salátával könnyed, üdítő fogás lesz.