Grillezett lazac különleges ízekkel
írta: Kamado Joe Magyarország
A fahéj és a bourbon különleges ízhatást kölcsönöz ennek a grillezett lazacnak, ami ünnepi asztalok főfogása is lehet.
Hozzávalók:
- 1 db lazacfilé
- 1 ek tört fekete bors
- 1 ek só
- 2 marék fahéjas gabonapehely
- 45 ml bourbon
- 2,5 dl juharszirup
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek sriracha szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200°C-ra.
- A fahéjas gabonapelyhet (Cinnamon Toast Crunch) zúzzuk össze egy aprítóban.
- A lazacokat sózzuk, borsozzuk (a borsból vegyünk ki egy kiskanálnyit a szószhoz) és vágjuk fel őket egyenlő darabokra.
- A sütéshez használt cédrus lapokat enyhén pörköljük meg a grillen, majd tegyük fel rájuk a lazacokat.
- Szórjuk meg a halakat a gabonapehely morzsákkal és süssük őket 20 percig.
- Közben keverjük össze egy kisebb tűzálló edényben a juharszirupot, a bourbont, a szójaszószt, a srirachát és a maradék borsot.
- Forraljuk fel ezt a keveréket és hagyjuk gyöngyözni 20 percig. Ezután tegyük félre hűlni. A szószt elkészíthetjük előre is, hogy legyen ideje kihűlni.
- Amikor a lazac elérte a kívánt puhaságot, vegyük le a grillről.
- Tálaláskor locsoljuk meg az édes, csípős bourbon szósszal és friss salátával, esetleg rizzsel kínáljuk.