Grillezett lazac avokádó salsával
írta: Peitli Csilla
Ha az ünnepi dőzsölés után szeretnéd egy kicsit egészségesebben és kímélőbben folytatni az étkezést, akkor ez a grillezett lazac recept csak rád vár.
Hozzávalók:
- 170 g lazac
- 2 db avokádó
- 7 db koktél paradicsom
- 1 db salottahagyma
- 2 ek koriander zöldje
- fél kk serrano chili
- 1 db lime
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Amíg a grill melegszik, vágjuk fel az avokádót, a hagymát, a paradicsomot és a chilit és tegyük őket egy közös tálba.
- A lime levéből egy evőkanálnyit keverjünk el a só és a bors felével, majd locsoljuk meg vele a salsát és óvatosan forgassuk össze az egészet.
- Az olívaolajjal kenjük le a halat.
- Ízesítsük a maradék sóval és borssal, majd ha már forró a grill tegyük fel bőrös felével sülni.
- 3 perc sütés után fordítsuk meg és süssük újabb 3 percig, hogy teljesen megsüljön és szép opálos rózsaszínűre váltson a hal húsa.
- A frissen elkészített salsával kínáljuk.
+ 1. tipp: Hogy még egészségesebb és kímélőbb legyen a fogás, használj vadlazacot, ami kevésbé zsíros.
+ 2. tipp: Ha biztosra akarsz menni, hogy a hal nem ragad a grill rácsaira, akkor használj falapot a sütéshez. Ez ugyan megnöveli a sütés idejét, de kellemes füstös ízt is ad az ételnek, amellett, hogy garantáltan nem ragad majd le.