Grillezett lazac ananászos salsával
írta: Peitli Csilla
Könnyű, nyárias fogás lazacból, ami garantáltan frissítő! A citrusoktól kellemesen savas, az ananásztól pedig kellően édes fogás.
Hozzávalók:
- 900 g lazac
- 60 ml narancslé
- 60 ml citromlé
- 60 ml lime leve
- 80 g narancslekvár
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 50 g barna cukor
- 1 ek kukorica keményítő
- ízlés szerint ananászos salsa
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Alufóliából készítsünk egy csónakot, amibe tegyük bele a lazac szeletet.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a narancs, a citrom és a lime levét.
- Adjuk hozzá a narancslekvárt, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a barna cukrot.
- A keményítőt keverjük el egy evőkanálnyi vízzel, majd öntsük a páchoz.
- Tegyük fel a pácot a grillre, és főzzük addig, amíg elkezd besűrűsödni.
- Ennek a szósznak a felét öntsük a fóliában lévő lazacra, és óvatosan tegyük fel a grillre sülni.
- 10-12 perc múlva, amikor a lazac színe szép, opálos rózsaszínre válik, öntsük rá a pác másik felét is és kínáljuk az ananászos salsával!