Grillezett laposhal champagne ecettel
írta: Peitli Csilla
Egyetlen különleges hozzávaló is ünnepivé teheti a grillezett fogást. Ez esetben a pezsgő ecet az, ami miatt érdemes egy próbát tenni ezzel a recepttel.
Hozzávalók:
- 4 db laposfal filé
- 60 ml champagne ecet
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- 1,5 kk só
- 4 marék bébi arugula saláta
- fél kk frissen őrölt bors
Elkészítés:
- Keverjük össze egy kis tálkában az ecetet, az olajat és fél kiskanál sót és borsot.
- Ebből a vinaigrette mártásból tegyünk félre egy keveset a tálaláshoz.
- A halat sózzuk a maradék sóval, majd kenjük le a vinaigrette mártással. Pihentessük, amíg felfűt a grillt.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Tegyük halat egy halsütő kosárba és süssük 6 percig.
- Ekkor fordítsunk rajta egyet, kenjük újra a mártással és süssük további 5-6 percig, hogy mindenhol megfelelően megpiruljon.
- Mikor levesszük a grillről, kenjük le még egyszer a halat és igény szerint nagyobb szemű sóval meg is szórhatjuk.
- A hal mellé tálaljuk ki a bébi salátát, amit ízesítsünk a félretett vinaigrette mártással.