Grillezett kukorica citromos, borsos vajjal
írta: Peitli Csilla
A nyár ízeit idézi meg ez a recept, ami a kukorica édességét és a fűszererek csípős savasságát ötvözi egy kellemes, füstös aromával.
Hozzávalók:
- 8 cső kukorica
- 240 g vaj
- 1 ek citrom héj
- 1 kk bors
- 1 kk só
Elkészítés:
- A kukoricáról óvatosan húzzuk le a héjat, de ne távolítsuk el teljesen. Csak annyira húzzuk vissza, hogy az apró hajakat leszedhessük. Ezután csomagoljuk vissza.
- Tegyük egy nagyobb, hideg vízzel teli edénybe és hagyjuk ázni 20 percig. Fontos, hogy a víz teljesen ellepje a kukoricát.
- Közben melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A kukoricákat vegyük ki a vízből, csöpögtessük le és azonnal mehetnek is a grillre.
- Gyakori forgatás mellett süssük 20-25 percig vagy amíg megpuhul.
- A puha vajat keverjük el a reszelt citromhéjjal, sóval és a borssal. (Használhatunk citromos-borsos fűszerkeveréket is 1-1,5 evőkanállal.)
- A grillről lekerült kukoricákról húzzuk le a csuhét és tegyünk rá a vajból egy nagyobb adagot. Hagyjuk, hogy ráolvadjon tálalás előtt.