Grillezett krumplisaláta
írta: Peitli Csilla
Hagyományos krumplisaláta egy kis grilles csavarral. A grillen az ízek elmélyülnek és a hagyma is kap egy enyhe édeskés árnyalatot, ami sokat hozzátesz a saláta karakteréhez.
Hozzávalók:
- 1,5 kg újkrumpli
- 2 ek mustár
- 2 ek lime leve
- 2 ek chili por
- 220 ml majonéz
- 3 szál újhagyma
- 2 g chayenne bors
- 4 g fekete bors
- 30 g koriander levél
Elkészítés:
- A grill előmelegítése közben tegyük fel a krumplit sós vízben főni.
- Nem kell puhára főzni, ezért 12 perc után öntsük le róla a vizet és tegyük félre hűlni.
- A kihűlt krumplit vágjuk fel 1 cm vastag szeletekre, és a olajjal lekent grillen pirítsunk rá mindkét oldalára 2-2 percet.
- A szeletekre vágott lilahagyma is mehet a grillre pirulni.
- A grillről lekerült krumplit tegyük egy tálba, a hagymát pedig egy aprítsuk össze a fokhagymával együtt.
- Ezután a hagymához adjuk hozzá a többi hozzávalót, ízlés szerint sózhatjuk is egy kicsit, majd az így kapott mártást öntsük rá a krumplira.
- Óvatosan, hogy a krumpli ne törjün össze, keverjük el a salátát és egy kevés újhagyma zölddel díszítva tálalhatjuk.