Grillezett krumpli vulkán
írta: Peitli Csilla
Egy izgalmas köret, ami bármilyen alkalomra megállja a helyét. Egy kicsit időigényes elkészíteni, de megéri a fáradtságot!
Hozzávalók:
- 6 db krumpli
- 400 g sajt
- 220 g krémsajt
- 3 db újhagyma
- 12 szelet bacon
- 500 g tejföl
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200˚C-ra.
- Mossuk (vagy hámozzuk) meg a krumplikat és szurkáljunk beléjük apró lyukakat, hogy könnyebben átsüljenek.
- Csomagoljuk alufóliába őket és közvetlen sütéssel grillezzük 20 percig őket.
- Közben a sajt felét keverjük össze a krémsajttal és a karikákra vágott hagymával.
- A krumplikat hűtsük ki annyira, hogy tudjunk velük dolgozni, majd vágjuk le az egyik végüket, hogy fel lehessen állítani őket.
- Egy dinnyevájóval vagy kanállal szedjünk ki óvatosan a krumplik belsejéből, hogy kürtők legyenek.
- Az így kapott üregekbe töltsük be a krémsajtos keveréket és két szelet baconnel tekerjük körbe a krumplikat. (Ha szükséges fogpiszkálóval rögzítsük.)
- Vegyük lejjebb a grill hőmérsékletét 175˚C-ra, és újabb 30 percig süssük zárt tető alatt a krumplikat.
- Az utolsó 15 percben a maradék sajtot szórjuk a krumplik tetejére.
- Tejföllel kínáljuk!