Grillezett krumpli citromos öntettel
írta: Peitli Csilla
A grillezett krumpli bármilyen nagy kedvenc is legyen, időnként elvisel egy kis megújulást. A hagyományos ízeket többféle mártogatóssal és mártással is feldobhatjuk, ez a recept egy zöldfűszeres-citromos mártást kínál a nagy melegben a krumpli mellé.
Hozzávalók:
- 700 g újkrumpli
- 8 ek olívaolaj
- 1 marék koriander levél
- 2 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 ek citromlé
- 2 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- A megtisztított krumplit egy nagy lábosban tegyük fel főni. Az újburgonyának elég körülbelül 10-15 perc, hogy kicsit puhuljon, de ne legyen túl morzásolódós a krumpli.
- Tegyük félre hűlni, majd vágjuk kisebb, falatnyi darabokra a krumplit, és kenjük be olívaolajjal mindenhol. Sózzuk és ízlés szerint borsozzuk. (Az előírt mennyiség felét nyugodtan rászórhatjuk.)
- A közepes hőfokra előmelegített grillen 10 perc alatt süssük - egyszeri fordítással - aranybarnára a krumplit.
- A mártáshoz a többi hozzávalót tegyük egy aprítóba, és pürésítsük a keveréket, amíg homogén, egynemű masszát nem kapunk.
- Tálaláskor ezt a mártást öntsük rá a krumplira vagy kis tálkában mellé kínáljuk.