Hozzávalók:
- 1,3 kg fingerling burgonya
- 80 ml olívaolaj
- 20 g só
Elkészítés:
- A kisméretű, hosszúkás krumplikat alaposan sikáld meg. (Hámozni nem szükséges.)
- Egy magas falú tálba helyezve öntsd rá az olívaolajat, és kézzel forgasd össze őket annyira, hogy mindenhova egyenletesen jusson olaj.
- Végül sózd meg a krumplikat, és már mehetnek is fel a grillre.
- Közepes hőfokon 25-30 percig süsd őket, egyszer megfordítva a krumpli darabokat. Köretként és önmagában is nagyon finom.
Extra tippek:
- A fingerling burgonya viszonylag apró méretű és a hosszan elnyúló ujjszerű alakjáról ismert, de itthon nem könnyű fellelni. Ha nem sikerülne ilyet beszerezni, akkor zsenge újkrumplival helyettesíthető.
- Olívaolaj helyett használhatsz valamilyen ízesebb olajat is, vagy keverhetsz az olívához például tökmag olajat. Ezzel további ízváltozatokat készíthetsz ebből az egyszerű köretből.