Grillezett körte citromos joghurttal
írta: Bácsalmási Katalin
A piacok még így ősz vége felé is telve vannak szebbnél szebb magyar gyümölcsökkel. Használja ki és készítse el ezt az egyszerű, kalóriaszegény de különleges desszertet. A körte karamellizálódott, édes ízéhez nagyszerűen illik a citromos joghurt fanyarsága. Vigyázzon, kemény húsú körtét válasszon, különben szétesik a gyümölcs a grillen!
Hozzávalók:
- 4 nagy darab kemény húsú körte
- 1 db citrom
- 0,5 teáskanál őrölt kardamon
- 1-2 evőkanál méz
- 250 gramm görög joghurt
- 30 gramm pirított pisztácia (sótlan)
- 8 db cantucci (mandulás keksz)
Elkészítés:
1. Melegítse elő kamado grilljét 180 Celsius fokra.
2. Hámozza meg a körtéket, vágja félbe, és távolítsa el a magházukat. Reszelje le a citrom héját, és keverje a görög joghurtba a kardamommal és a mézzel együtt. Vágja durvára a pisztáciát. Törje a mandulás kekszeket nagyobb darabokra.
3. Helyezzen egy serpenyőt kamado grilljére és szárazon forrósítsa fel, de el is hagyhatja a serpenyőt és grillezheti a körtéket közvetlenül a grillrácson is. A félbevágott körtéket a serpenyőben vagy közvetlenül a grillrácson grillezze kb. 5 percig. Ügyeljen arra, hogy mindenhol szép grillnyomokat kapjanak.
4. Ossza el a grillezett körtéket a tányérokon, kanalazzon rá egy kanál joghurtot, szórja meg a pisztáciával, kardamommal és a keksz darabokkal.
Csodás és könnyű desszert, mely még a vasárnapi ebéd menüjében is megállja a helyét! Jó étvágyat hozzá!