Grillezett kolbásznyárs
írta: Peitli Csilla
Egyszerűen összeállítható és a hozzávalók listája is szabadon bővíthető, variálható ennél a nyárson sült kolbász receptnél. Nyárestékre tökéletes!
Hozzávalók:
- 6 db sütnivaló kolbász
- 1 db hagyma
- 1 db édes paprika
- 1 db zöld paprika
- 200 g koktél paradicsom
- 1 ek olívaolaj
- fél kk bors
- negyed kk só
- 200 g provolone sajt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A hagymát és a paprikákat vágyjuk fel 2 cm-es darabokra. Tegyük egy tálkába őket.
- Adjuk hozzá a paradicsomokat, az olajat és a sót, borsot.
- Keverjük össze az egészet, majd a karikákra vágott kolbásszal felváltva húzzuk nyársra a zöldségeket.
- Tegyük fel a grillre sülni a rácsokat 8-10 percre.
- Időnként forgassuk meg, hogy egyenletesen süljenek.
- Amikor a grillről levesszük a nyársakat, mindegyik végére és elejére szúrjunk fel egy kockára vágott sajtot.
- Tálalhatjuk is!