Grillezett koktél
írta: Peitli Csilla
A grillezett koktél mindig különleges plusz színt visz a kerti partikba. Ennek a koktélnak külön érdeme, hogy előre is elkészíthető a grillezős rész, így az bármikor felhasználható.
Hozzávalók:
- 2 dl gránátalmalé
- 2 db gránátalma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 80 fokra.
- Amikor a grill már kellően meleg, helyezzük be a füstölődobozt, és hagyjuk 15 percig, zárt tető alatt dolgozni.
- Ekkor egy lapos tálba öntsük bele a gránátalma lét, majd tegyük bele a magokat is.
- Zárt tető alatt füstöljük 45 percig, majd tegyük félre kicsit hűlni.
- Ezután a gránátalma szirupból és magokból készítsünk jégkockákat, amelyeket felhasználásig tartsunk a fagyasztóban.
- Amikor eljön az ideje a koktélnak, készítsünk italt 40 ml vodkából, 125 ml limonádéból és 2-3 gránátalmás jégkockából.
- Citromfűvel vagy mentával és szívószállal kínáljuk.