Grillezett kenyérdesszert áfonyával
írta: Peitli Csilla
A kenyérdesszertek elkészítése nem bonyolult, ezért kezdőként is érdemes belevágni, hiszen a végeredmény, ha nem is a legszebb, de nagyon finom.
Hozzávalók:
- 500 g szeletelt kenyér
- 6 db tojás
- 3 dl tej
- 2 ek juharszirup
- 1 kk vanílila kivonat
- 1 marék dió
- 1 marék mazsola
- 2 marék áfonya
- 1 kk fahéj
- 1 ek vaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra.
- Egy tepsit vagy hőálló jénai edényt kenjünk ki a vajjal, majd a kenyér szeleteket rendezzük el benne egy sorban.
- Egy tálkában keverjük ki a tejet tojással, a juharsziruppal, a vanília kivonattal.
- A tejes keveréket öntsük rá a kenyerekre, majd szórjuk meg az egészet fahéjjal, a mazsolákkal és az apróra vágott dióval.
- Végül az áfonya felét is oszlassuk el a sütemény tetején.
- Alufóliával takarjuk le az egészet és mehet is a grillre az edény.
- Zárt tető alatt süssük 30 percig, amíg szép aranybarna lesz a kenyerek széle és a tojásos keverék is megsül.
- Hagyjuk pihenni 10 percig tálalás előtt, addig szórjuk meg az áfonya másik felével.
- Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és kínáljunk mellé juharszirupot.