Grillezett kecskesajtos party szendvics

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 20 dkg kecskesajt
  • 5 db füge
  • 10 dkg mascarpone
  • 3 g só
  • 2 g citrombors
  • 1 g őrölt cardamom
  • 15 dkg madársaláta
  • 8 szelet rozsos szendvics kenyér

Elkészítés:

  1. Amíg melegszik a faszén a grillben, ez a gyors szendvics el is készül az éhes csapatnak.
  2. Először a füge hab készüljön el, hogy jól lehüljön. Ehhez a fügéket csumázd ki, majd turmixold össze a mascarponéval, a sóval és a citromborssal.
  3. Míg a hab hűtőben pihen a szendvicskenyér szeleteket vágd fel, majd habzsákból nyomj habot a kenyérre, valamint tegyél rá salátát,  és így előkészítve tedd a grill mellé.
  4. A sajtot mindkét oldalán 1-1 percre a tedd fel a grillre (az idő függ a sajt minőségétől, keménységétől).
  5. A második fordításnál a mozsárban frissen porrá tört cardamommal szórd meg. Kivételesen nem baj, ha több megy mellé, mint rá, fantasztikus illata lesz a parázsnak!

Extra tippek:

  • A füge hab még különlegesebbé tészi a szendvicset, a hideg hab - meleg sajt találkozásával, de igény szerint akár ki is hagyható.

 A recepthez használj fatüzelésű kamado grillt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.