Hozzávalók:
- 20 dkg kecskesajt
- 5 db füge
- 10 dkg mascarpone
- 3 g só
- 2 g citrombors
- 1 g őrölt cardamom
- 15 dkg madársaláta
- 8 szelet rozsos szendvics kenyér
Elkészítés:
- Amíg melegszik a faszén a grillben, ez a gyors szendvics el is készül az éhes csapatnak.
- Először a füge hab készüljön el, hogy jól lehüljön. Ehhez a fügéket csumázd ki, majd turmixold össze a mascarponéval, a sóval és a citromborssal.
- Míg a hab hűtőben pihen a szendvicskenyér szeleteket vágd fel, majd habzsákból nyomj habot a kenyérre, valamint tegyél rá salátát, és így előkészítve tedd a grill mellé.
- A sajtot mindkét oldalán 1-1 percre a tedd fel a grillre (az idő függ a sajt minőségétől, keménységétől).
- A második fordításnál a mozsárban frissen porrá tört cardamommal szórd meg. Kivételesen nem baj, ha több megy mellé, mint rá, fantasztikus illata lesz a parázsnak!
Extra tippek:
- A füge hab még különlegesebbé tészi a szendvicset, a hideg hab - meleg sajt találkozásával, de igény szerint akár ki is hagyható.