Hozzávalók:
- 1 db Kecskesajt
- 20 dkg ribizli
- 1 tk méz
- 2 db alma
- 2 dl Száraz vörösbor
Elkészítés:
- A kecskesajtot 4-5 mm-s szeletekre vágjuk.
- A grillrácsot megkenjük olajjal.
- A sajtszeleteket rátesszük és folyamatosan mozgatjuk, különben hamar odaég.
- Mindkét felét meggrillezzük.
- Az almát vékony 3-5mm-s szeletekre vágjuk, a vörösborban annyira megpároljuk, hogy még az állaga kemény maradjon.
- A ribizlit (lehet fagyasztott is) a mézzel néhány percig összeforraljuk. (Érdemes egy kicsit több borocskát odakészíteni, mert a grillsütő igen meleg, ezért szükséges közben néhány kortyot innunk belőle. )
- Egy kistányérra ráhelyezzük az almát, a tetejére a sajtot és leöntjük a ribizlimártással. Kitűnő előétel.
Extra tippek:
- Készíthetjük meggy vagy szilvamártással is.