Grillezett kápozsta steak kék sajttal
írta: Peitli Csilla
A grillezett idény zöldségek nagyon finomak, de ha valami különleges köretet szeretnél, amiben ott a zöldség roppanóssága és még a sajtok krémessége is, akkor tegyél egy próbát a káposzta steakkel.
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 1 kk só
- fél kk bors
- 1 kk piros paprika pehely
- 2 ek olaj
- 150 g bacon
- 150 g kék sajt
- 2 szál újhagyma
- 2 dl farm salátaöntet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A káposztát vágjuk fel 1 cm vastag szeletekre.
- Kenjük a káposzták mindkét oldalát olajjal, majd fűszerezzük a sóval, borssal és paprika pehellyel.
- Tegyük fel őket sülni a grillre. Oldalanként 5 perc elég is lesz, hogy kicsit megpiruljanak a levelek.
- Közben a bacont is süssük ropogósra, majd vágjuk apró csíkokra.
- A készre sült káposztára még melegen morzsoljuk rá a kék sajtot, adjuk hozzá a bacont és locsoljuk meg a farm salátaöntettel.